INTERVENŢII 14 – 16 SEPTEMBRIE

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 14 – 16 septembrie, la 8 incendii, 1 accident, 1 salvare de animal și 52 transporturi de la domiciliu la ambulanţă, activităţi de recunoaştere în teren şi educare în domeniul situaţiilor de urgenţă în mai multe localități, societăţi comerciale și instituţii de învăţământ.

Un echipaj de pompieri al Gărzii de intervenție Dobra a intervenit în localitatea Lăpugiu de Sus, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. În incendiul care a cuprins un adăpost de animele au murit 2 cai și au ars aproximativ 2 tone de fân. Incendiul a fost cauzat, se pare, de folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Două echipaje, alcătuite din 9 pompieri, și o echipă de prim ajutor ale Detaşamentului Deva au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă situată pe strada Mureșului, din Deva. Pompierii, ajunși de urgență la locul incendiului, au reușit limitarea acestuia la un șopron cu o suprafață de aproximativ 50 mp, existând pericolul propagării arderii la o casă. Incendiul generat de un cablu electric defect a distrus acoperișul, mobilier, furaje și un metru cub de lemn de foc.

Garda de Intervenție Totești a intervenit în Bărăștii Hațegului pentru stingerea unui incendiu izbucnit la 3 autoturisme dezafectate folosite pentru piese. Incendiul a fost produs, cel mai probabil, de o acțiune intenționată.

Tot Garda de Intervenție Totești a acționat, cu un echipaj alcătuit din 4 subofițeri, pentru stingerea unui incendiu la un autoturism. În arderea generată de o acțiune intenționată a ars instalația electrică, de răcire, 2 cauciucuri și compartimentul motor.

Echipaje de pompieri ale Detașamentului Deva și ale Secției Ilia au intervenit pentru lichidarea a 4 incendii de vegetație uscată ce s-au propagat pe o suprafață totală de aproape 4 hectare pe raza  localităților Deva, Simeria Veche, Ilia și Șoimuș. Arderile au fost cauzate de utilizarea focului deschis în spații deschise.

În acest sfârșit de săptămână, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 117 de persoane.

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top